House of plants - living with succulents, air plants and cacti

52,00 лв.
Характеристики
Характеристики

House of plants - living with succulents, air plants and cacti е практична и красива книга за това как се обичат и обгрижват сукуленти, кактуси, други тропически и въздушни растения. Тези стайни растения са красиви, издръжливи и идеални за градския начин на живот - и тази книга е идеалният спътник, който показва как да се грижите за тях и  как да ги подредите стилно в дома си.

 

House of Plants е дело на двe дизайнерки Caro Langton и Rose Ray, които от много време ни вдъхновяват със своето начинание RO CO в Лондон. Книгата е хартиен пътеводител за градския човек, който има желание да направи дома си по-зелен с лесни за отглеждане растения като кактуси, сукуленти и въздушни растения.

 

House of plants ни разказва по вълнуващ начин за растенията, които се грижат за нашата по-зелена и здравословна среда, дори когато ние забравим да се грижим за тях. Историята й започва от един наследствен за една от авторките дом,  разположен в северен Лондон. Невероятната колекция от тропически растения, която те откриват там ги отвежда в необятния свят на градинарството, който става част от живота им. Макар и двете да нямат знания по ботаника, предприемат крачката да създадат RO CO, а затова им помага и огромната библиотека с книги за градинарство, която се намирала в къщата. 

 

Книгата представя различен поглед върху отглеждането на растения от градския човек и ни среща с устойчивия характер на тропическите растения. От нея можете да научите повече за техните качества, особености, как да се грижите за тях, как да ги направите естествена част от интериора у дома или в офиса. Можете да се насладите на лесни и красиво илюстрирани съвети за създаване на растителни терариуми, миниатюрни градини и дори ръчно изработени кашпи, саксии и аксесоари за растенията.

 

Размер
26 х 20 см.
Брой страници
222
Автори
Caro Langton, Rose Ray
Илюстрации
Alecia Galer
Фотография
Erika Raxworthy